Kérünk, hogy személyi jövedelemadód egy százalékát ajánld fel a Magyar Lupus Egyesületnek!

Adószámunk: 18157860-1-06

Nyert pályázatunk, megjelenik a Pillangó Magazin

Október elején kaptuk az értesítést az Egészségügyi Minisztérium Szakállamtitkárától, Dr. Medgyaszai Melindától, hogy nyert a Minisztérium által kihirdetett „Az egészségügyi tevékenységet végző, a betegek rehabilitációját elősegítő szervezetek támogatása” című pályázatunk. Összesen 3.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapunk, melyből meg tudunk jelentetni kettő számot.
Kiadványunk – hosszas előkészítő munka után - egy évvel ezelőtt jelent meg először, exkluzív minőségben. Magazinunkban neves orvosok írásai jelentek meg a lupusszal és egyéb autoimmun betegségekkel kapcsolatban. Még ebben az évben, várhatóan decemberben jelenik meg a következő lapszám. Neves orvosokat kértünk fel, hogy írjanak magazinunkba. Tervezett tartalom (nem mindenkitől kaptunk még visszajelzést, hogy vállalják-e a felkérést): Purgel Zoltán: Köszöntő, Purgel Zoltán: In memoriam Hevér Krisztina, Dr. Bálint Géza: Lupus és osteoporosis, Dr. Géher Pál: Tartós szteroid kezelés mellékhatásai, Dr. Kiss Emese: Vascullitis és SLE, Dr. Kiss Csaba György: Sjögren és SLE, UDr. Knoll Katalin: Champix avagy nikotinmentes segítség a dohányzásról való leszokásban, Dr. Kovács László: Veseérintettség lupusban, Dr. Nékám Kristóf: Allergia és SLE, Dr. Ortutay Judit: Lupuszos betegek rehabilitációja, Dr. Öri Zsolt: Autoimmun betegségek kezelése során fellépő szemészeti elváltozások, Dr. Pozsonyi Teréz: SLE és a fejfájás, Dr. Vályi Péter: A rehabilitáció átfogó szemlélete, Dr. Zeher Margit: Őssejt transzplantáció autoimmun betegségekben, Tóth-Sebestyén Ibolya: Bemutatkozik a soproni autoimmun klub, SLE-betegek: Az én naplóm, stb...
(A kiadványt ingyenesen postázzuk tagjainknak, legkésőbb 2010. március elejéig.) Az ezt követő, lapszám várhatóan 2010. tavaszán fog megjelenni. Ezúton is köszönjük az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy támogatták elképzelésünket!