Köszöntünk a Magyar Lupus Egyesület portálján!

Lupusz (SLE) - az ezerarcú betegség

⋆ lupusz.hu
⋆ lupuszbetegseg.hu
⋆ lupusbetegseg.hu
⋆ magyarlupusegyesulet.hu
⋆ autoimmun.hu
⋆ hungarianlupusgroup.org

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) betegek mintegy 40-70%-nál ideggyógyászati - pszichiátriai panaszok jelentkeznek. Az esetek 5-10%-ában az idegrendszeri tünetek megelőzik a szisztémás immunbetegség megjelenését. 1999-ben jelent meg az Amerikai Reumatológiai Társaság nemzetközi megegyezésen alapuló állásfoglalása, melyben az SLE-hez társuló központi idegrendszeri szövődményeket leírták és javaslatot tettek a kivizsgálás módszereire. Eszerint a szövődmények 4 nagy csoportra oszthatóak: a központi idegrendszert érintő betegségek, a perifériás idegrendszert érintő betegségek, a hangulati élet, viselkedés, szellemi teljesítőképesség zavarai és a psychózisok.

Ez a tartalom vagy szolgáltatás csak tagjaink számára elérhető!
■ Ha már tagunk, jelentkezzen be a bal oldali BELÉPÉS TAGOKNAK modulon.
Ha szeretne tag lenni, ide kattintva tud online belépni

A Magyar Lupus Egyesület hírei

Lap tetejére
×
Állj mellénk!

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Köszönjük!

 

×
Legyél tagunk!

Legyél az 1993-ban alakult Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület tagja!

Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik

a Te ügyedet képviseli.

Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz. 

Tagbelépés