Köszöntünk a Magyar Lupus Egyesület portálján!

Lupusz (SLE) - az ezerarcú betegség

⋆ lupusz.hu
⋆ lupuszbetegseg.hu
⋆ lupusbetegseg.hu
⋆ magyarlupusegyesulet.hu
⋆ autoimmun.hu
⋆ hungarianlupusgroup.org

Október elején kaptuk az értesítést az Egészségügyi Minisztérium Szakállamtitkárától, Dr. Medgyaszai Melindától, hogy nyert a Minisztérium által kihirdetett „Az egészségügyi tevékenységet végző, a betegek rehabilitációját elősegítő szervezetek támogatása” című pályázatunk. Összesen 3.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapunk, melyből meg tudunk jelentetni kettő számot.
Kiadványunk – hosszas előkészítő munka után - egy évvel ezelőtt jelent meg először, exkluzív minőségben. Magazinunkban neves orvosok írásai jelentek meg a lupusszal és egyéb autoimmun betegségekkel kapcsolatban. Még ebben az évben, várhatóan decemberben jelenik meg a következő lapszám. Neves orvosokat kértünk fel, hogy írjanak magazinunkba. Tervezett tartalom (nem mindenkitől kaptunk még visszajelzést, hogy vállalják-e a felkérést): Purgel Zoltán: Köszöntő, Purgel Zoltán: In memoriam Hevér Krisztina, Dr. Bálint Géza: Lupus és osteoporosis, Dr. Géher Pál: Tartós szteroid kezelés mellékhatásai, Dr. Kiss Emese: Vascullitis és SLE, Dr. Kiss Csaba György: Sjögren és SLE, UDr. Knoll Katalin: Champix avagy nikotinmentes segítség a dohányzásról való leszokásban, Dr. Kovács László: Veseérintettség lupusban, Dr. Nékám Kristóf: Allergia és SLE, Dr. Ortutay Judit: Lupuszos betegek rehabilitációja, Dr. Öri Zsolt: Autoimmun betegségek kezelése során fellépő szemészeti elváltozások, Dr. Pozsonyi Teréz: SLE és a fejfájás, Dr. Vályi Péter: A rehabilitáció átfogó szemlélete, Dr. Zeher Margit: Őssejt transzplantáció autoimmun betegségekben, Tóth-Sebestyén Ibolya: Bemutatkozik a soproni autoimmun klub, SLE-betegek: Az én naplóm, stb...
(A kiadványt ingyenesen postázzuk tagjainknak, legkésőbb 2010. március elejéig.) Az ezt követő, lapszám várhatóan 2010. tavaszán fog megjelenni. Ezúton is köszönjük az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy támogatták elképzelésünket!

Lupusszal élők

Csatlakozz a Lupusszal élők zárt Facebook csoportunkhoz. Csatlakozáskor ne felejts el válaszolni a feltett kérdésekre. 

Fotókiállítás

A „Lupusz - Ahogy én látom” című fotópályázat képei.

Fotókiállítás

Reklám

Legutóbbi bejegyzés a Társalgóban

  • 2018. May 30. | 13 óra 03 perc

    2016-ban állapították meg az SLE-t. Azóta szedem az Imuran 50 mg napi kettő ill. most napi három tablettát és a Medrolból napi 16 mg amit 24 mg-ról csökkentettek.Fizikális tüneteim nincsenek.Kérdésem lenne hogy hogy van -e olyan vérvételi lehetőség ami kimutatja hogy az autoimmun betegség fent áll-e vagy milyen mértékben.

Tovább a Társalgóba

Keress bennünket a Facebookon is!

Legfontosabb kérdések és válaszok a lupuszról

Bankkártyás támogatás

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Összeg:
Lap tetejére
×
Állj mellénk!

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Köszönjük!

 

×
Legyél tagunk!

Legyél az 1993-ban alakult Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület tagja!

Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik

a Te ügyedet képviseli.

Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz. 

Tagbelépés