Köszöntünk a Magyar Lupus Egyesület portálján!

Lupusz (SLE) - az ezerarcú betegség

⋆ lupusz.hu
⋆ lupuszbetegseg.hu
⋆ lupusbetegseg.hu
⋆ magyarlupusegyesulet.hu
⋆ autoimmun.hu
⋆ hungarianlupusgroup.org

Hosszas előkészítő munka után végre megjelent Pillangó magazinunk második lapszáma, mely az első magazinunkhoz mérve másfélszer nagyobb terjedelemben és még gazdagabb tartalommal jelent meg. Kitűnő orvosok fogadták el felkérésünket, s írtak számunkra érdekes tudnivalókat „ezerarcú” betegségünkről. Magazinunkban megemlékezünk - betegtársunkról, alelnökünkről - Hevér Krisztináról és - lelkünk ápolójáról - Dr. Knoll Katalinról. Fókuszban című rovatunkban Dr. Kovács László Adjunktus Úr szépen összefoglalva ír a lupuszos betegek egyharmadában előforduló veseérintettségről. Mozaik rovatunkban olvashatjuk Dr. Nékám Kristóf Professzor Úr írását az SLE és allergia kapcsolatáról, Dr. Őri Zsolt Főorvos Úr írását az autoimmun betegek szemészeti tüneteiről, Dr. Pozsonyi Teréz Docensnő dolgozatát lupuszos betegek fejfájásáról és Dr. Zeher Margit Professzornő izgalmas írását - a betegeket egyre inkább foglalkoztató - őssejt kezelés lehetőségéről. Rehabilitáció rovatunkban Dr. Ortutay Judit főorvosnő ír lupuszos betegek rehabilitációjáról, Dr. Vályi Péter Igazgató Úr pedig a rehabilitáció szemléletének változását foglalja össze. Kitekintő rovatunkban a debreceni Autoimmun Betegegyesület ismerteti az elmúlt év tevékenységének híreit, s bemutatkozik a szegedi Reumatológiai Klinika is. Az én naplóm című rovatban Vikor Mária betegtársunk naplójába olvashatunk bele. Új rovatunk az Önművelő, melyben Lakatos Anikó betegtársunk ajánlja figyelmükbe a számunkra hasznos könyveket. Ezúton is szeretném megköszönni - magam és a magyar autoimmun betegek nevében - a cikkek szerzőinek a színvonalas írásokat, valamint az Egészségügyi Minisztérium anyagi támogatását! Ezek nélkül kiadványunk nem tudott volna megjelenni!
Igaz, nemrég jelent meg a magazin, de már el is kezdtük a következő lapszámot szerkeszteni, amely terveink szerint április közepén jelenik meg. A következő orvosokat kértük fel, hogy írjanak lapunkba: Dr. Czeizel Endre, Dr. Gergely Péter, Dr. Kádár János, Dr. Kiss Csaba György, Dr. Kiss Emese, Dr. Nagy György, Dr. Poór Gyula, Dr. Sonkodi Sándor, Dr. Sütő Gábor, Dr. Szekanecz Zoltán és Dr. Szemere Pál. Várjuk betegtársak jelentkezését is, akik írnának „Az én naplóm” rovatunkba.
Pillangó magazinunkat is minden tagunk megkapja márciusi küldeményünkkel.

Lupusszal élők

Csatlakozz a Lupusszal élők zárt Facebook csoportunkhoz. Csatlakozáskor ne felejts el válaszolni a feltett kérdésekre. 

Fotókiállítás

A „Lupusz - Ahogy én látom” című fotópályázat képei.

Fotókiállítás

Reklám

Legutóbbi bejegyzés a Társalgóban

  • 2018. May 30. | 13 óra 03 perc

    2016-ban állapították meg az SLE-t. Azóta szedem az Imuran 50 mg napi kettő ill. most napi három tablettát és a Medrolból napi 16 mg amit 24 mg-ról csökkentettek.Fizikális tüneteim nincsenek.Kérdésem lenne hogy hogy van -e olyan vérvételi lehetőség ami kimutatja hogy az autoimmun betegség fent áll-e vagy milyen mértékben.

Tovább a Társalgóba

Keress bennünket a Facebookon is!

Legfontosabb kérdések és válaszok a lupuszról

Bankkártyás támogatás

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Összeg:
Lap tetejére
×
Állj mellénk!

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Köszönjük!

 

×
Legyél tagunk!

Legyél az 1993-ban alakult Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület tagja!

Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik

a Te ügyedet képviseli.

Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz. 

Tagbelépés