Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi betegfórumunkról

2013. évi utolsó betegfórumunk november 23-án volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székházának előadótermében. Az OEP székháza nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, de a vidékről autóbusszal vagy vonattal érkező vendégeink is könnyen el tudtak jutni a helyszínre. A betegfórumunkon résztvevők jegyzettömböt, tollat, szendvicset, frissítőt kaptak. Volt egy meglepetés ajándék is a vendégeknek, Beráné Ilona kézzel horgolt mini pillangói.
Ezen a szombat délután kettő orvosi előadást hallhattunk. Első előadónk Dr. Bálint Géza Professzor Úr volt, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet egykori főigazgatója. Kiváló előadásában az orvos-beteg viszonyról beszélt „amerikai módra”. Professzor Úr előadását Schopper Gabriella emlékére ajánlotta fel. Az előadáson résztvevők megkapták nyomtatott formában is Professzor Úr előadásának összefoglalóját.


Prof. Dr. Bálint Géza
főorvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktora

Második előadónk Dr. Kádár János főorvos Úr volt, a Szent László Kórházból. Főorvos Úr előadásában az internetes Társalgó rovatunkban az SLE betegek leggyakrabban feltett kérdésekről beszélt, s természetesen az előadás után is válaszolt a betegek által feltett kérdésekre. Weboldalunkon 2013. május 10-én, a Lupusz Világnapján indítottunk el egy új ingyenes szolgáltatást a lupusszal élő betegek számára. Ettől az időponttól kezdve weblapunk Társalgó rovatában nemcsak a betegek tudnak egymással beszélgetni, hanem kérdéseikre hiteles választ kapnak nagy tapasztalattal rendelkező immunológus orvostól. Az orvos válaszol szolgáltatásunkat Dr. Kádár János főorvos úr vezeti, melyet ezúton is köszönünk. Szolgáltatásunkat bárki ingyenen igénybe veheti, regisztráció sem szükséges. Főorvos úr pár napon belül válaszol a kérdésekre, a válaszok kiemelt grafikai stílusban jelennek meg, ezzel is jelezve az üzenet hitelességét.


Dr. Kádár János
főorvos

Az orvosi előadásokat videóra rögzítettük, hogy azon tagjaink is meg tudják nézni, akik a távolság vagy egészségügyi okok miatt nem tudtak eljönni beteg-fórumunkra. A filmeket a stúdió utómunkálatok után publikáljuk weblapunkon és DVD kiadványt készítünk.
Fél négykor következett születésnapi ünnepségünk, amelynek összefoglalóját a következő oldalon lehet elolvasni.
Szeretném ezúton is megköszönni Dr. Sélleiné Márki Mária Főigazgatónőnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előadótermét. Nekünk ez nagy támogatás, hiszen egy kulturált és jól megközelíthető helyen tudjuk megtartani betegfórumainkat.
Következő betegfórumunk 2014. március 29-én lesz, s készülünk a Lupusz Világnapi rendezvényünkre is, amely 2014. május 10-én lesz Szegeden. Sok szeretettel várunk mindenkit ezekre a programokra is!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató