Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Pályázati eredmények

Ebben az évben összesen 2.100.000 Ft-ot nyertünk a Szociális Minisztériumtól, különböző programjaink megvalósításához.
A Nemzeti Civil Alapprogram Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma által 2010. január 4-én megjelentetett, NCA-ORSZ-10 kódszámú, a „Civil szervezetek működésének támogatása” elnevezésű pályázaton egyesületünk „Esélyegyenlőséggel biztonságos működésünkért…” című pályázati projekten 600.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ezt az összeget működési költségeink kiegészítésére fordítjuk.
A Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma által 2010. február 1-jén megjelentetett, NCA-NK-10-B kódszámú, a „Magyarországi civil szervezetek külföldi és nemzetközi szervezetekkel való együttműködésének, tapasztalatcseréjének támogatása” elnevezésű pályázaton egyesületünk „21st Lupus Europe Convention – Budapest, Hungary 2010.” című pályázati projekten 1.500.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ezt az összeget már felhasználtuk a 2010. szeptember 22-től 26-ig megrendezett konferencia részbeni költségei fedezésére. Ez az pályázati forrás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezt a konferenciát – első „kelet-európai” rendező országként, házigazdaként – mi is európai színvonalon rendezhessük meg. Hálásak vagyunk a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégium tagjainak, hogy pozitív döntésükkel hozzájárultak ezekhez a sikerekhez. A pályázat elkészítésénél még úgy fogalmaztam, hogy ez az esemény Magyarország egyik legnagyobb civil-nemzetközi eseménye lesz. Most – a konferencia zárása után – úgy érzem, hogy az általunk megrendezett konferencia volt Magyarország legnagyobb civil-nemzetközi eseménye 2010-ben.
Szeretném megemlíteni egy eredménytelen pályázatunkat is. Nem kaptunk támogatást Pillangó című magazinunk megjelentetéséhez. A Kollégium értékelési szempontjai alapján nem került a támogatottak közé, mivel a maximális 100-ból elért pontszáma 87,5, a Kollégium által megállapított támogatási határ pedig 92 pont volt.
Szeretném kihangsúlyozni, hogy ezek a pályázatok megírása, a megvalósítandó programok összefoglalása, indoklása, a későbbiekben a pénzügyi és szakmai elszámolás sok időt vesz igénybe, nehéz feladat a kiírásnak való megfelelés. Ezt azért írtam le, mert sokan nem látják át, hogy milyen nagyfokú munka és felelősség van a pályázatok elkészítésében. Nagyon nehéz állami forrásokhoz hozzájutni, szakmailag erősen megalapozottnak kell lennie a pályázatnak. (S még ha szakmailag erős a pályázat, még az sem biztos, hogy nyer, hiszen a pályázók magas létszámára hivatkozva elutasíthatják.)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató