Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi (2009. április 4-i) találkozónkról…

Eredetileg március 28-ára terveztük 2009. évi első találkozóinkat, de munkanap volt ez a (szombati) nap, így április 4-ére tettük találkozónk időpontját.
Első előadónk Dr. Bálint Géza Professzor Úr volt, az ORFI reumatológus főorvosa, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Csont és Ízület Évtizede 2000-2010 hazai koordinátora. Előadásának témája a lupuszos betegeket is nagy számban érintő csontritkulás volt. (Az előadás címe: Lupusos betegek osteoporózisa).
A következő előadást Hevér Krisztina nemzetközi kapcsolattartónk (2004. április 4-től az egyesület alelnöke) tartotta „Vegyük kézbe lehetőségeinket!” címmel. Krisztina előadásában beszámolt az őszi budapesti EULAR PARE konferenciáról.
Ezen a napon Közgyűlést is tartottunk, melyen több, az egyesületünk jövőjét érintő döntést hoztunk. Első napirendi pontunk „Beszámoló az egyesület 2008. évi gazdálkodásáról, a beszámoló és a közhasznúsági jelentés elfogadása” volt. Az elmúlt évi közhasznúsági jelentést és beszámolót egyhangúlag elfogadtuk. Második napirendi pontunk az egyesület nevének megváltoztatása volt. Purgel Zoltán elnök, a napirend előadója javasolta, hogy a Magyar Lupus Egyesület neve változzon, vegye fel a Schopper Gabriella nevet. „Schopper Gabriella alapította egyesületünket 1996-ban, s vezette haláláig, 2006-ig. Az Ő nevéhez fűződik a magyarországi autoimmun, (elsősorban lupuszos) betegek érdekképviselete. Magyarországon és nemzetközileg elismert ember, a mai napig az Ő nevével említik Egyesületünket. Kiemelkedő munkássága elismerésekén úgy érzem, méltó lenne, ha ezentúl egyesületünket az Ő nevével egészítenénk ki.” A háromféle név változat közül a „Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület” nevet támogatta (egyhangúlag) a közgyűlés, tehát 2009. április 4-től hivatalosan is ez a neve egyesületünknek. Harmadik napirendi pontunk alelnök választás volt. Füzesréti Lászlóné alelnök lemondása miatt új alelnököt kellett választanunk, Purgel Zoltán elnök Hevér Krisztina nemzetközi kapcsolattartónkat javasolta az egyesület alelnökének, melyet a közgyűlés támogatott. Negyedik napirendi pontunk az alapszabály módosítása volt az egyesület nevének változása, valamint a közhasznúsági fokozat folyamatának elindítása miatt. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta új alapszabályunkat. Ötödik napirendi pontunkban tiszteletbeli tagságok odaítélésről szavaztunk, tagjaink valamint betegtársak javaslata alapján. A közgyűlés egyhangúlag megszavazta a következő orvosok tiszteletbeli tagságának felajánlását: Prof. Dr. Domján Gyula, Dr. Drescher Edit, Prof. Dr. Fekete Béla (SOTE), Dr. Kiss Csaba, Dr. Nagy György (BIK), Dr. Orbán Orsolya, Dr. Polgár Anna (ORFI), Dr. Schmidt Zsuzsanna (ORFI), Dr. Tarr Tünde, Dr. Virányi Mariann. Hamarosan értesítést küldünk a jelöltek részére, s ha elfogadják a tiszteletbeli tagságot, hivatalosan is tagjaink lesznek. Hatodik napirendi pontunkban az egyesület 2009. évi munkaprogramjának, tervezett tevékenységét beszéltük meg. A közgyűlés támogatta az egyesület 2009. évi terveit.
16 órától Dr. Erdőfi Szabó Attila tartott előadást „Modern biofizikai, bioinformatikai kezelések” címmel, majd Morcsányi Ilona betegtársunk tartott csoportos relaxációt, de sajnos technikai okok miatt nem sikerült. Valószínűleg következő, szeptemberi találkozónkon újra megtartjuk e programunkat.


Dr. Nagy György Adjunktus Úr


Dr. Baraczka Krisztina főorvosnő

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató