Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Pályázatok – Egymilliót nyertünk!

Tavasszal három pályázatot nyújtottunk be a Nemzeti Civil Alapprogram kiírására, ebből kettő pályázatunkat már sikeresen elbíráltak, s 600.000 + 400.000 Ft támogatásban részesült egyesületünk.
Az „Országos hatókörű civil szervezetek működési támogatása” pályázaton 900.000 Ft-ot „kértünk”, 600.000 Ft-ot kaptunk. A pályázatot Hevér Krisztina, Krüpl Etelka, Papp Andrea és Purgel Zoltán készítette. A támogatást az egyesület működési költségeire használhatjuk fel:
– nyomtatványra és irodaszerre 133.000 Ft-ot
– posta, telefon és kommunikációs költségekre 300.000 Ft-ot,
– utazási és kiküldetési költségekre 100.000 Ft-ot
– könyvelési díjakra 23.000 Ft-ot
– honlap fenntartás költségeire 24.000 Ft-ot
– 100 ezer Ft feletti tárgyi eszközökre 120.000 Ft-ot.
A „Magyarországi civil szervezetek nemzetközi szervezetekkel való együttműködésének támogatása” pályázaton a 19. European Lupus Erythematosus Federation Kongresszuson való részvételre pályáztunk, 1.750.400 Ft értékben. Ezt az elképzelésünket 400.000 Ft-tal támogatta kollégium. A pályázatot Hevér Krisztina és Purgel Zoltán készítette. Dr. Ugron Gáspár Gábor Elnök Úr, a Nemzetközi Kollégium nevében tájékoztatott bennünket, hogy erre a kiírásra összesen 400 db pályázat érkezett. A kollégium a szakmai bírálat során a kiírás keretében rendelkezésre álló 100 M Ft keretösszegből 157 db pályázat támogatására tett javaslatot. A Kollégium csak a kiemelkedően jó, szakmailag megalapozott, jól megvalósítható, illetve hiánypótló programokat részesítette támogatásban. Nagyon örülünk, hogy a mi pályázatunkat is így értékelték. Mivel a 400.000 Ft állami támogatás nem lett volna elég a konferencián való részvételre, így más forrást is kellett keresnünk. Örömmel jelentem be, hogy a Medis Hungary Kft-től – az Ekolostrum hazai forgalmazójától – 1500 € támogatásban részesültünk. Szívből köszönöm a Magyar Lupus Egyesület valamennyi tagja és pártolója nevében Erdélyi Domonkos Úrnak a közreműködését! A kb. 750.000 Ft támogatásból (NCA támogatás és Medis Hungary Kft. támogatás) a Magyar Lupus Egyesület is képviselni tudja a magyar lupuszos betegeket a konferencián, amely szeptember 10-14-ig kerül megrendezésre Spanyolországban. A konferenciáról beszámolót tartunk következő találkozónkon, szeptember 27-én 14 órakor az ORFI Lukács Klubban.
Van egy harmadik pályázatunk is benyújtva „Nyomtatott sajtótermék fejlesztésének és létrehozásának támogatása” pályázaton, melyben Pillangó című magazinunk kiadásának támogatására kértünk állami forrást. Még nem hozták nyilvánosságra a pályázatok elbírálásának eredményét. Nagyon bízunk ennek a pályázatunknak is a pozitív elbírálásban.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató